Munkaidejük negyedét ellógják E-mail

Egy felmérés szerint a dolgozók munkaidejük negyedében improduktívak, elsősorban a fiatalokra jellemző a lustaság. Sokan neteznek, mások inkább beszélgetnek.


Az egyesült államokbeli alkalmazottak saját bevallásuk szerint a napi nyolcórás munkaidőből több mint kettőt nem munkavégzéssel töltenek - ezt a megdöbbentő eredményt hozta az America Online és a Salary.com felmérése. A tízezer megkérdezett személy válaszaiból az derül ki, hogy naponta átlagosan 2,09 órán át végeznek olyasmit, amit munkaidőben nem kellene.

Élen a net

A Salary.com vezetői előzetesen csak egy óra lógásra számítottak. A több mint kétórányi lazítás azt jelenti, hogy az amerikai vállalatok évente 759 milliárd dollárnyi fizetést vesztegetnek el. A leggyakoribb improduktív időtöltés a nem a munkavégzéshez kapcsolódó internetezés: ezt az emberek 45 százaléka jelölte meg az első helyen. A második a munkatársakkal való nem szakmai beszélgetés, 23 százalékkal.

A férfiak és a nők lényegében ugyanannyit lógnak, a generációk között viszont nagy a különbség:
a demográfiai hullámhegy tagjai (az 1950 és 1959 között születettek) csak 0,7 órára,
a 20-25 évesek ellenben már 2 órára kapcsolódnak ki.

A lustasági rangsort a biztosítási szektor vezeti napi 2,5 órával,
utánuk jönnek az állami alkalmazottak (a tanárok nélkül) 2,4,
majd a kutatásban és fejlesztésben dolgozók 2,3 órával.
forrás: http://index.hu/gazdasag/vilag/amcsm4/

 
KKTT Munkaidő mérés © 2011 •        www.munkaidő.hu    www.időgazdálkodás.hu    www.kktt.hu    www.kktt.eu     www.munkanapló.hu