Internetre pocsékolják munkaidejüket E-mail
Az USA dolgozói napi több mint két óra internetezést engednek meg maguknak a munkahelyükön, diskurálnak kollégáikkal, információt szereznek be a netről ügyeik intézéséhez, személyes telefonbeszélgetéseket bonyolítanak le.
A napi, átlagosan 2,9 óra duplája annak, amire a munkaadók számítottak, állítja az America Online és a Salary.com felmérése. A fizetett időpocsékolás állítólag 759 milliárd dollárba kerül a cégeknek. A megkérdezett 10 044 dolgozó 45 százaléka számolt be arról, hogy magáncéllal internetezik az irodában. A munkatársakkal való csevegés a második leggyakrabban előforduló bűn, 23 százalék követi el ezt a vétket. Személyes ügyek intézése miatt 6,8 százalék lóg az interneten munkavégzés helyett.

A választ adó dolgozók 33 százaléka akkor keres magának netes elfoglaltságot, ha épp semmilyen munkával kapcsolatos teendője nincs. Csaknem negyedük így akarja megtizedelni a szerinte alulfizetett munkaidejét. "Az ésszerű határokon belüli naplopást általában a munkaadó beleépíti a fizetésbe" - nyilatkozta Bill Coleman a Salary.com helyettes alelnöke.

Rossz hír a net szenvedélyeseinek, hogy a német szövetségi munkaügyi bíróság épp a napokban döntött arról: azonnali hatállyal kirúgható az alkalmazott, aki magáncéllal internetezik munkaidőben. Az viszont lényegtelen az ügy szempontjából, hogy a munkaadó előzetesen megtiltotta-e az internet privát célra való használatát.
forrás: http://www.mfor.hu/cikkek/Internetre_pocsekoljak_munkaidejuket_a_dolgozok.html
 
KKTT Munkaidő mérés © 2011 •        www.munkaidő.hu    www.időgazdálkodás.hu    www.kktt.hu    www.kktt.eu     www.munkanapló.hu